Prema mjestu prebivališta, 22 osobe su iz Banje Luke, četiri iz Bosanske Gradiške, po dvije osobe su iz Laktaša, Bosanske Dubice i Doboja i po jedna osoba iz Dervente, Kotor-Varoši i Skender-Vakufa.

Riječ je o 16 žena i 19 muškaraca. Sedam žena su srednje životne dobi, tri su mlađe i šest žena je starije životne dobi. Četiri muškarca su mlađe životne dobi, deset srednje i pet muškarca su starije životne dobi. Jedanaest osoba je hospitalizovano, dok će ostali biti izolovani u skladu sa procedurom. Dvadeset osoba nije moglo da navede kontakt sa pozitivnom osobom, dok su ostale osobe imale kontakt sa ranije potvrđenim slučajevima.

Među potvrđenim slučajevima je i pet zdravstvenih radnika (jedan doktor medicine i dvije medicinske sestre u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a i dvije medicinske sestre u Bolnici u Doboju).  U RS-u do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) izvršeno ukupno 11.384 testiranja.

Osamdesetjednogodišnji muškarac iz Oštre Luke, kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa ,preminuo je u UKC-u RS-a u Banjoj Luci. 

Pacijent je liječen u Klinici za infektivne bolesti od 21. aprila 2020.godine.

Jučer je u Bosni i Hercegovini bilo registrovano 30, prekjuče 64, dok je u petak bilo registrovano 13 novih slučajeva zaraze ovim virusom.

(Tuzlainfo.ba)