SIPA: Uposlenik institucija BiH oštetio budžet za više od 12.800 KM

by admin2
| 14:29
  •  
  •  
  •  
  •  

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu podnijeli su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima protiv jednog fizičkog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 222. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Prevara u službi“.

Preduzimajući mjere i radnje iz svojih nadležnosti, policijski službenici SIPA-e su zadokumentovali da je osumnjičeno lice koje je zaposleno u institucijama Bosne i Hercegovine, nezakonito ostvarilo prava po osnovu Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine na troškove smještaja, naknadu za odvojen život i naknadu za privremeno raspoređivanje, kao i po osnovu Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prevoz na posao i prevoz sa posla u institucijama Bosne i Hercegovine.

Izvršenjem navedenog krivičnog djela, osumnjičeno lice je steklo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 12.841,53KM, i za navedeni iznos oštetilo budžet Bosne i Hercegovine.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.