Koronavirus u BiH: Umrla žena kod koje je naknadno utvrđen COVID-19

by nedim
| 7:56
  •  
  •  
  •  
  •  

Žena srednje životne dobi sa Pala, za koju je naknadno utvrđeno da je bila pozitivna na virus korona, preminula je u bolnici u Istočnom Sarajevu i to je 19 žrtva koronavirusa u entitetu RS.

Iz te zdravstvene ustanove su naveli da je žena preminula u nedjelju, 19. aprila, usljed posljedičnog zatajenja bubrežne i srčane funkcije uzrokovane metaboličkom komom i povišenom vrijednosti šećera u krvi, a dva dana kasnije je stigao rezultat iz Instituta za javno zdravstvo RS da je bila pozitivna na virus korona.

U bolnicu je primljena u petak, 17. aprila, u večernjim satima, nakon što je vozilom hitne pomoći dovezena u stanju kome.

Po podacima iz bolnice, pacijentkinja je bila životno ugrožena, a primljena je u Jedinicu intenzivnog liječenja, gdje su ljekari i medicinsko osoblje promptno preduzeli dijagnostičke i terapijske mere intenzivnog liječenja.

U subotu, 18. aprila, pacijentkinja je dobila povišenu temperaturu, tako da joj je uzet bris za testiranje na virus korona.

-I pored preduzetih mjera intenzivnog liječenja i napora ljekara i osoblja pacijentkinja je preminula 19. aprila – naveli su iz bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu za medije u RS.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 281 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 16 osoba.

Pet osoba je Gacka, tri iz Oštre Luke, po dvije osobe su iz Banjaluke, Gradiške i Trebinja i po jedna iz Nevesinja i Pala. Kod većine osoba je utvrđeno da se radi o bliskom ili porodičnom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona ili se radi o sekundarnom kontaktu.

Tokom protekle noći na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirana su 152 uzorka i svi su bili negativni na koronavirus. Podaci za testiranja u posljednja 24 sata na prostoru FBiH bit će saopšteni na redovnoj press konferenciji u 12.00 sati.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.