Koronavirus u BiH: Zabilježen 51. smrtni slučaj, u RS 19 novozaraženih

by nedim
| 6:44
  •  
  •  
  •  
  •  

Pacijent koji je zaražen koronavirusom i već 13 dana bio na respiratoru, preminuo je u izolatoriju Klinike za plućne bolesti Podhrastovi u Sarajevu.

On je hospitalizovan u jako teškom zdravstvenom stanju i bio je bolestan dvije sedmice prije dolaska na Podhrastove. Muškarac (61) je bio prvi pacijent zaražen koronavirusom koji je stavljen na respirator u Sarajevu.

Broj preminulih osoba u BiH je sa ovim slučajem povećan na 51.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom noći je testirano ukupno 135 uzoraka. Prema pristiglim rezultatima, osam je novih slučajeva koronavirusa, dok su rezultati pozitivni i na četiri retestiranja.

Među novozaraženim su četiri osobe iz Sarajeva, dvije iz Travnika te po jedna iz Maglaja i Zenice.


U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva virusa korona. Ukupno je utom entitetu testirano 209 osoba.

Od ukupnog broja novozaraženih 10 su muškarci, a devet osoba je ženskog pola. Devet osoba je iz Banjaluke, tri iz Kotor Varoša, dvije iz Oštre Luke, i po jedna iz Kozarske Dubice, Čelinca, Laktaša i Prnjavora.

U Domu za stare u Banjaluci jedan njegovatelj je pozitivan na virus korona.

U Bosni i Hercegovini je prema posljednjim podacima koronavirusom zaraženo 1286 osoba, a do sada se oporavila 381 osoba.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.