Posljednji rezultati testiranja u BiH: Koronavirusom zaražena i beba stara 40 dana

by nedim
| 19:22
  •  
  •  
  •  
  •  

Četrdeset dana stara beba iz Zavidovića, koja je bila pozitivna na virus korona, primljena je danas u Kantonalnu bolnicu Zenica (KBZ), potvrdio je Feni direktor KBZ-a Rasim Skomorac. To je do sada i najmlađa osoba te prva beba kod koje je u Zeničko-dobojskom kantonu ustanovljena zaraza na virus korona.

“Beba je smještena na Odjelu za ortopediju i traumatologiju, koji smo pripremili za pacijente pozitivne na virus korona. Majka nije pozitivna pa nije mogla biti ni primljena, a beba je pod nadzorom naših pedijatara”, ističe direktor Skomorac.

U Zavidovićima je do sada registrovano 13 slučajeva koronavirusa, i to prema posljednjem biltenu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, a u čitavom kantonu su registrovana 73 slučaja koronavirusa.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u večernjim satima je na koronavirus u dvije ture testirana 91 osoba od čega je jedna osoba pozitivna. Tokom dana je i u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na koronavirus testirano 132 uzorka od čega je troje pozitivnih.

Jedna novozaražena osoba, testirana na KCUS-u je iz Novog Travnika, dok je tokom ranije završenih testiranja evidentirano 14 novih slučajeva iz Maglaja, te jedan je iz Sarajeva.


Ovim se broj zaraženih osoba u Maglaju popeo na 33.

U mostarskoj bolnici potvrđena su tri nova slučaja koronavirusa, svi iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, odnosno dvije osobe su iz Mostara, a jedna iz Čitluka.

U Bosni i Hercegovini do sada je potvrđeno 1.214 osoba pozitivnih na koronavirus, dok su se 322 osobe oporavile.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.