Za sve građane u oba entiteta: Organizacija iz Saudijske Arabije sa pola miliona KM pomogla BiH

by nedim
| 17:29
  •  
  •  
  •  
  •  

Međunarodna islamska organizacija za pomoć, zaštitu i razvoj iz Saudijske Arabije “International Organization for Relief and Welfare” uplatila je ‪535.853‬ KM na podračun Ministarstva sigurnosti BiH.

Sredstva su namijenjena za borbu protiv pandemije koronavirusa i saniranja njenih posljedica.

“To je financijska pomoć za sve građane Bosne i Hercegovine, o čijoj će podjeli odlučivati Vijeće ministara BiH. I, na osnovu svoje već usvojene odluke, o tome informirati javnost i donatore. Hvala od srca”, objavio je na svom Facebook profilu Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH.

Kako je priopćeno iz Ministarstva sigurnosti BiH, na namjenski otvoreni podračun Vijeća ministara BiH za borbu protiv koroinavirusa izvršeno je 15 uplata od strane kompanija, organizacija i pojedinaca.

“Uplata iznosa od 535.852,96 KM izvršena je jučer od strane International Organization for Relief and Welfare”, kazano je.


Time je na podračunu, otvorenom 1. travnja, skupljeno ukupno 1.283.478,87 KM.

International Organization for Relief and Welfare je međunarodna organizacija za pomoć, zaštitu i razvoj. Ovu humanitarnu organizaciju osnovala je “Svjetska islamska liga ” (Muslim World League).

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.