Ponovni apel građanima FBiH: Reducirajte izlaske da se što prije vratimo normalnom životu

by nedim
| 18:28
  •  
  •  
  •  
  •  

Zamjenik direktora Federalne uprave policije, a ujedno i član Federalnog štaba civilne zaštite, Ensad Korman apeluje na građane Federacije BiH da u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19 poštuju sve mjere i preporuke nadležnih u nadolazećem periodu, posebno u dane vikenda, kao i predstojećeg praznika.

– Pozivam i molim sve građane da imaju strpljenja naročito u pogledu reduciranja izlazaka, boravka i kretanja na otvorenom, javnim mjestima kao i okolnim izletištima s obzirom na to da je lijepo vrijeme – kazao je Korman.

On vjeruje da će građani Federacije BiH iskazati, kao i do sada, visok nivo odgovornosti prema sebi i drugima, te nadležnim organima BiH u velikoj mjeri olakšati djelovanje.

– Samo na taj način možemo zajedno prevazići ovu globalnu prijetnju, te očekivati da se u što skorije vrijeme vratimo u normalan život – naglasio je Korman te dodao da zahvaljuje onima koji su se do sada poštivali izdate mjere i naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

(Tuzlainfo.ba)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.