Obavještenje NLB banke: Do penzije, a da ne izađete iz kuće

by nedim
| 16:52
  •  
  •  
  •  
  •  

NLB Banka d.d., Sarajevo je u skladu sa preporukom Agencije za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine, klijentima iznad 65 godina starosti (primarno penzionerima) ili Klijentima kojima je izdato Rješenje o samoizolaciji od strane nadležnog organa omogućila preuzimanje penzija i drugih socijalnih primanja na sljedeći način:

– Lično u poslovnicama Banke u periodu kada je dopušteno kretanje (od ponedjeljka, 06.04.2020. do petka 10.04.2020. godine u periodu od 8 do 12 sati. Posao u poslovnicama biti će organizovan tako da u ovom periodu penzioneri imaju prioritet prilikom pružanja usluge. 

– Davanjem jednokratne Punomoći drugoj osobi da može podići određeni iznos novčanih sredstava u ime penzionera.

Za vrijeme obavljanja transakcije, službenik poslovnice telefonski kontaktira penzionera te dodatno potvrđuje podatke iz punomoći, te pravi kratke bilješke poziva uz potpis, te navedene sačuva uz isplatni listić, skeniranu ličnu kartu klijenta i punomoćnika, zadržava original punomoći i/ili original Rješenja o samoizolaciji ukoliko je Klijentu izdato isto od strane nadležnog organa, te evidentira broj telefona punomoćnika. 

Više informacija putem besplatnog broja kontakt centra NLB Banke 0800 22 427 ili na ovom LINKU.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.