Banjaluka: Zaraženi korona virusom pobjegli iz bolnice, policija ih locirala

by admin2
| 9:08
  •  
  •  
  •  
  •  

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka jučer su identifikovali i locirali dvije osobe u Banja Luci, kod kojih je utvrđen korona virus, a koji su pobjegli sa Klinike za infektivne bolesti koja je smještena u ulici Jovana Dučića.

Naime, nadležnoj policijskoj stanici radnici obezbjeđenja navedene klinike prijavili su da su sa klinike, u kojoj su bili na liječenju, pobjegle dvije nepoznate osobe kod kojih je utvrđen korona virus.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima “Prenošenje zarazne bolesti” i “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, te da se navedene osobe uhapse ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se obezbjede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo hapšenje.

Policijska uprava Banjaluka, apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj, ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije RS, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

(TI/N1)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.