FBiH: Zabranjen rad privatnim stomatološkim ordinacijama i izlazak/ulazak u migranatske centre

by nedim
| 20:54
  •  
  •  
  •  
  •  

Fahrudin Solak, direktor Federalnog štaba civilne zaštite, u obraćanju javnosti kazao je da je danas zasjedao federalni štab koji je donio dvije naredbe, a razgovaralo se i o drugim mjerama.

– Prva naredba se tiče zabrane rada stomatoloških privatnih ordinacija i zubotehničkih laboratorija. Sve hitne slučajeve preuzimat će Domovi zdravlja. Druga naredba se tiče zabrane posjeta svim migrantskim centrima, ali i izlaske migranata iz tih centara. To ćemo sa upraviteljima i ministarstvom unutrašnjih poslova tih kantona regulisati i nadzor nad provođenjem ove naredbe, naglašava Solak.

Razgovarali su i o drugim naredbama, kao što je ona o zabrani kretanja između kantona. Prema Solakovim riječima, čekaju se informacije analiza o efektima provođenja ove, ali i drugih naredbi o kojima se razgovaralo.

– Znamo da na području raznih kantona imamo razdvojene porodice, djeca su u jednom, posao je u drugom. Svakako će tu biti izuzetaka. Nadam se da ćemo svi biti svjesni važnosti donošenja određenih naredbi i svakako će se pratiti efekti samih naredbi u kojem obliku su donesene, da li je to efekat koji smo očekivali, najavio je Solak.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.