Tuzla jutros pod snijegom i u minusu: Prognoza vremena za naredna tri dana

by nedim
| 6:59

Tuzla, 24.03.2020.

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -16 stupnjeva, Ivan Sedlo -7, Sokolac -6, Bugojno, Grude i Sarajevo -4, Jajce -3, Bihać, Drvar, Livno i Zenica -2, Banja Luka, Srebrenica i Tuzla -1, Doboj, Prijedor i Trebinje 0, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most i Široki Brijeg 1, Mostar 2, Neum i Stolac 3 stupnja.

Prema prognozi FHMZ-a, u Bosni će većinom padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Tokom dana u Bosni je izgledno i formiranje sniježnog pokrivača od 5 do 20 cm, u sjeverozapadnim i planinskim područjima i do 25 cm. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 5 do 8 stupnjeva.

Oblačno vrijeme sa snijegom ili susnkežicom očekuje se i u naredna dva dana.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.03.2020 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu od 6 do 10 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.03.2020 (Četvrtak)., u našoj zemlji oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg ili susnežica, koji bi rastom temperature zraka u nizinama prelazio u kišu. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra su mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu i sjeveru od 7 do 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.03.2020 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu i sjeveroistoku od 8 do 12 stupnjeva.

(Tuzlainfo.ba)