Dijelit će ih besplatno: Pomozi.ba organizacija osigurala 500.000 maski za lice

by nedim
| 19:33
  •  
  •  
  •  
  •  

Pomozi.ba organizacija osigurala je 500 hiljada hirurških maski za lice koje će BESPLATNO dijeliti građanima.

O samoj podjeli naknadno ćemo informisati javnost, ali ono što možemo reći je da će se maske prvenstveno dijeliti direktno ljudima “na ruke”. Ovdje se radi o velikoj vrijednosti maski, kako zbog trenutne cijene na tržištu, tako i zbog otežane nabavke istih. Kako bismo spriječili eventualne zloupotrebe, na maskama će pisati: BESPLATNO Pomozi.ba – istakli su iz ove organizacije.

Nadalje, Pomozi.ba u svojim robnim rezervama trenutno raspolaže sa oko 200 tona hrane. Sa ovom informacijom izlazimo iz razloga jer smo zadnjih dana bili svjedoci pustošenja polica po shoping centrima i supermarketima, a ne možemo ni zamisliti kako su se osjećali oni koji nisu bili u stanju da se koliko-toliko obezbijede hranom, dok mnogi oko njih panično kupuju. Kakav li su strah samo oni osjetili? E zbog toga smo mi tu.

Hrana je prvenstveno namjenjena za najugroženiju kategoriju, odnosno stare, bolesne i iznemogle ljude, tj. ljude kojima svaki dan nosimo gotove obroke na kućnu adresu. Obzirom na naše robne rezerve, ovi ljudi su osigurani minimalno narednih godinu dana, kada ne bismo više dobili niti jednu jedinu donaciju za tu namjenu.

Nadamo se da ćemo iz cijele situacije sa korona virusom izaći kao društvo jači i složniji, a Bosanci i Hercegovci su bezbroj puta do sada pokazali da su najsolidarniji onda kada je najteže – saopšteno je.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.