Konačna potvrda: Od sutra ujutro svi koji ulaze u BiH idu u izolaciju

by nedim
| 13:09
  •  
  •  
  •  
  •  

“Na prijedlog entitetskih ministarstva zdravstva donesena je odluka da svi građani BiH koji dolaze iz inostranstva idu u izolaciju od 14 dana. Odluka stupa na snagu od 16. marta u šest sati ujutro. Shodno tome broj graničnih prijelaza za kontrolu roba i putnika bit će reduciran kako bi se omogućilo neprekidno vršenje sanitarnog nazora osoba i roba”, kazao je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) Anis Ajdinović.

Na graničnim prelazima Bijača, Kamensko, Gorica, Izačić, Šamac i Orašje, te dva međunarodna aerodroma Tuzla i Sarajevo kontinuirano se već sprovode pojačane kontrole u vezi sa pandemijom virusa korona.

Federalna uprava za inspekcijske poslove svakodnevno kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova i upravama policije dostavlja tabelarne preglede osoba kojima su izdata rješenja federalnih sanitarnih inspektora na osnovu kojih će policijski organi u FBiH poduzimati mjere u vezi s poštivanjem naredbi o ograničenju kretanja u periodu od 14 dana.

Sve uočene nepravilnosti građani mogu prijaviti na kontakte Federalne uprave za inspekcijske poslove na telefon za prijave 033/22 66 44, na e-mail info@fuzip.gov.ba ili poštom na adresu Fehima ef. Čurčića br. 6, Sarajevo.

(TI)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.