Italija uvela drastične mjere u 14 provincija, izlazak iz kuća samo u hitnim slučajevima

by nedim
| 9:11
  •  
  •  
  •  
  •  

Italijanska vlada donijela je odluku o zatvaranju Lombardije i još 14 provincija. Jedino zbog “teških i neodgodivih razloga” će se moći izaći ili ući u ta područja.

Odlukom su obuhvaćene Venecija, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro, Urbino, Padova, Treviso, Asti i Allessandia.

Kako piše Index.hr, stanovnicima će biti preporučeno da ne izlaze iz kuća osim u hitnim slučajevima.

U nacrtu mjere uspostavlja se “sigurnosna zona” koja obuhvaća Lombardiju i 14 provincija, gdje su predviđena vrlo stroga ograničenja. Konkretno: zatvaranje škola na svim razinama, obustava skijaških aktivnosti i javnih događaja. Muzeji, teretane, bazeni, kazališta, društveni i kulturni centri također će biti zatvoreni.

Barovi i restorani mogu ostati otvoreni, ali oni će morati osigurati udaljenost od jednog metra među posjetiteljima ako žele imati dozvolu za rad. U nacrtu uredbe također se poziva na ograničavanje interne mobilnosti na “sigurne zone”.

Onima koji imaju simptome respiratorne infekcije i vrućicu veću od 37,5°C preporučuje se “ostati kod kuće i ograničiti društvene kontakte što je više moguće te kontaktirati svog liječnika”.

Nedjeljom i državnim praznicima bit će zatvoreni srednji i veliki trgovački centri, kao i trgovine unutar trgovačkih centara i tržnica.

Poslovni sastanci će se morati odgoditi. Crkve mogu ostati otvorene, pod uvjetom da su u stanju jamčiti da nema velikog okupljanja ljudi. Međutim, građanski i vjerski obredu se obustavljaju, uključujući i sprovodi.

Mjere će trajati do 3. aprila

Italija je također danas odlučila zaposliti 20.000 medicinskih radnika u bolnicama kako bi suzbila epidemiju koronavirusa u kojoj je zaraženo gotovo 6000 ljudi, po čemu je najteže pogođena europska zemlja.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.