FHMZ: Vremenska prognoza za naredne dane

by admin2
| 21:26
  •  
  •  
  •  
  •  

U nedjelju 1. marta, u Bosni i Hercegovini će biti oblačno, a kiša se očekuje u drugoj polovini dana. Glavnina padavina je u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 30 -60 l/m2. U većem dijelu Bosne slabija kiša, a više padavina tokom noći na ponedjeljak. Snijeg može padati samo na planinama. Vjetar umjerene jačine, južnog smjera.

Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu i u Krajini do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno sa kišom prijepodne. Glavnina padavina u jutarnjim satima. Na planinama može padati i snijeg.

Krajem dana nove padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom. Jače padavine na području Hercegovine gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito prijepodne. Očekuje se jako jugo. Poslijepodne vjetar će oslabiti.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.