SDA o aferi “Asim”: Ovo je pokušaj destabilizacije, osuđujemo eventualne nezakonitosti

by admin2
| 20:30
  •  
  •  
  •  
  •  

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) su se oglasili saopštenjem za javnost u povodu audiosnimka čiji su predmet visoki dužnosnici te stranke na čelu sa šefom kadrovske službe Asimom Sarajlićem, te su poručili da navedeni snimak predstavlja pokušaj destabilizacije novoizabranog organa, ali i da osuđuju eventualne nezakonitosti i manipulacije.

Saopštenje SDA prenosimo u cijelosti:

“Izborna skupština Kantonalne organizacije SDA Sarajevo je održana u skladu sa Statutom i Izbornim pravilima, tako da novoizabrani Kantonalni izvršni odbor ima puni legitimitet i legalitet. U redovnoj proceduri nije bilo nikakvih prigovora.

Naknadno objavljeni snimak razgovora predstavlja pokušaj destabilizacije novoizabranog organa SDA. Takav snimak, ako je postojao, trebao se prezentirati odmah po nastanku ili na samoj skupštini, dostaviti rukovodstvu Stranke i nadležnim državnim institucijama.

Sadržajem snimka, njegovom autentičnošću, načinom i motivima nastanka, javne distribucije i eventualne odgovornosti za sve aktere treba da se bave institucije države. Političkom odgovornošću baviće se organi SDA i o tome donijeti potrebne odluke. SDA najoštrije osuđuje sve eventualne nezakonitosti i manipulacije, bez obzira ko ih je počinio”, poručili su iz SDA.


(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.