Srušili favorizovanu Igokeu: Spars Realway osvojio Kup “Mirza Delibašić”

by nedim
| 18:23

Košarkaši ekipe Spars Realway osvojili su večeras u Sarajevu svoj prvi Kup Bosne i Hercegovine “Mirza Delibašić” nakon što su rezultatom 93:85 savladali branioca naslova, Igokeu iz Aleksandrovca.

Rezultat na poluvremenu bio je 53:49 u korist Sparsa.

Prvi dio utakmice je protekao u znaku vodstva Sparsa, koje je dostizalo i 15, 13 i 11 razlike, ali je završnica u potpunosti pripala Igosima, tako da Sparsi u nastavak utakmice ušli sa samo plus 4 poena.

U drugom poluvremenu Igokea se uspjela približiti Sparsima na samo tri poena, ali su oni pred kraj utakmice povećali prednost i na kraju slavili razlikom od sedam poena.

Sparse su do pobjede vodili Kenan Kamenjaš sa 19, te Darion Strong Moore i Branislav Đekić sa po 18 poena. Sjajan je bio i Adin Vrabac koji je ubacio 13 poena, ukrao tri lopte, uhvatio šest skokova i podijelio pet asistencija.

Kod Igokee je 26 poena ubacio Evans.

Igokea, koja je branila prošlogodišnji naslov, sinoć je u prvom polufinalnom meču pobijedila Široki sa 84:64, dok su Sparsi u drugom polufinalu završnog turnira u Sarajevu bili bolji od Leotara iz Trebinja rezultatom 92:66.

Susret Spars Realway – Igokea odigran je u dvorani “Novo Sarajevo” na Grbavici, a organizator turnira bio je Košarkaški savez BiH.

(Tuzlainfo.ba)