Otežan saobraćaj na putu Tuzla-Sarajevo: Ovako danas izgledaju prevoji Nišići i Karaula

by nedim
| 10:42
  •  
  •  
  •  
  •  

Na planinskim prevojima Nišići i Karaula (Sarajevo-Tuzla) otežano je saobraćanje za sve kategorije vozila. Za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca – saopštili su iz BIHAMK-a.

Zbog novih sniježnih padavina, na putnom pravcu Mokro-Podromanija obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. 

Za ovu kategoriju vozila na putnim pravcima Olovo-Kladanj i Trnovo-Dobro Polje obavezna je upotreba lanaca.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.  Izdvajamo putne pravce: Srednje-Olovo, Bugojno-Kupres-Livno, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Upozoravamo i na učestale jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima vijaduktima i prilazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a pažnju skrećemo na sitnije odrone zemlje ili kamenja.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.