Održana sjednica GO SDP BiH: Sa Bh. blokom napraviti platformu za lokalne izbore

by nedim
| 20:14

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine danas je u Zenici održala sjednicu Glavnog odbora, a u izjavi za medije prije sjednice Nermin Nikšić i Saša Magazinović su kazali kako će na ovogodišnjim izborima SDP ponuditi kandidate za načelnika i gradonačelnika u cijeloj BiH.

Prema riječima prvog čovjeka SDP-a Nermina Nikšića današnja sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine predstavlja početak priče i donošenje konkretnih odluka za ovogodišnje lokalne izbore.

“Naša je želja da ono što nismo uspjeli sprovesti na općim izborima, sprovedemo na ovim. Na općim smo željeli da imamo tri kandidata, pa su se svi digli rekavši da će naš kandidat u Republici Srpskoj pomoći Miloradu Dodiku, zbog čega mi nismo imali kandidata, a Dodik je opet izabran. Želimo ponuditi nešto novo, kandidate za načelnike i gradonačelnike svih konstitutivnih naroda. Pokušat ćemo sa svojim partnerima iz Bh. bloka napraviti građansku platformu koja će ponuditi samo jednog kandidata za gradonačelnika i načelnika, a svako će zadržati svoj subjektivitet s listama za vijeća”, kazao je Nikšić te dodao da će s partnerima ići na područje cijele BiH kao partija cijele države.

Predsjednik GO SDP BiH Saša Magazinović je kazao kako je ovo danas u Zenici samo redovna sjednica na kojoj će se razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u državi i entitetima, ali i da stranka ima velike ambicije u cijeloj državi.

“Imamo velike ambicije kako u Federaciji BiH, tako i u Republici Srpskoj. O Zenici je rano govoriti, čak i da imamo plan, strateški ga ne bi bilo dobro otkriti. Ovo je prostor gdje se može napraviti značajan iskorak uz bolju kadrovsku politiku. Nije nemoguće da i u Zenici imamo jednog zajedničkog kandidata s drugim strankama, a uz programsku i kadrovsku pripremu može i mora biti bolje”, kazao je Magazinović – piše portal Klix.ba.

(TI)