Posljednji ispraćaj: Hiljade građana BiH na dženazi predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću

by admin
| 14:34

Nekoliko hiljada građana klanjalo je danas, na platou ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu, dženazu predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanu Tihiću, koji je preminuo 25. septembra.

Prije dženaze održana je komemorativna sjednica na kojoj su o životu i radu Sulejmana Tihića govorili predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Staša Košarac, te potpredsjednici SDA Asim Sarajlić i Adil Osmanović.

Tabut Sulejmana Tihića, zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH, bio je od 9.00 sati izložen u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, gdje se smjenjivala počasna straža.

Sulejman Tihić je funkciju predsjednika SDA obavljao od 2001. godine. U mandatu 2002. – 2006. obavljao je dužnost člana Predsjedništva BiH, a bio je poslanik i zamjenik predsjedavajućeg Narodne skupštine Republike Srpske. Dženazu je predvodio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kvazović.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.