Za pomoć u radu: Otvoren broj za donaciju Memorijalnom centru Potočari

by admin2
| 17:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Memorijalni centar Srebrenica – Potočari dobio je i humanitarni broj putem kojeg građani mogu donirati novac za rad ovog centra, potvrdio je Emir Suljagić, v.d. direktora Memorijalnog centra.

– Sada nas, kao i sve druge memorijale i muzeje na svijetu možete pomoći i ovako, običnim telefonskim pozivom – preferabilno, više njih – iz topline i komfora vlastitog doma – napisao je Suljagić na Twitteru.

Pozivom na broj 090 292 011 (samo za korisnike BH Telecom mreže) građani mogu donirati tri marke za pomoć u radu Memorijalnog centra.

Podsjetimo, reporter “Avaza” je početkom decembra prošle godine zabilježio katastrofalne prizore u jednoj od glavnih hala u Memorijalnom centru Potočari. Mjesto najveće bošnjačke boli, na sve strane prokišnjava, a ugrožena je i arhivska građa godinama skupljana, kao i materijal koji dokazuje sva zvjerstva ratnih zločinaca.

Memorijalni centar Potočari otvoren je u septembru 2003. godine. Sastoji se od vjerske i memorijalno-komercijalne komponente. Musalu i turbe u formi polukruga okružuje bijela kamena platforma koja predstavlja Zid sjećanja na kome su ispisana imena 8372 žrtve genocida počinjenog 1995. godine.

U sklopu Memorijalnog centra nalazi se i Muzej genocida.

(TI/Vijesti.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.