Vraća nam se snijeg: Vremenska prognoza za naredna četiri dana

by nedim
| 13:28
  •  
  •  
  •  
  •  

Prema prognozi FHMZ-a, u drugoj polovini dana u Bosni se očekuje pretežno oblačno, sunčanije u Hecegovini. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U nedjelju, 8.12.2019., većinom će preovladavati umjerena naoblaka. Na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima očekuje se dugotrajna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U ponedjeljak, 9.12.2019., očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će biti i magle. U večernjim satima kiša se prvo prognozira na području Hercegovine, zapada i sjeverozapada Bosne, a tokom noći na utorak padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu i sjeverozapadu zemlje i do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14°C.

U utorak, 10.12.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima u nizinama u centralnim i istočnim područjima je moguć slab snijeg. Jače padavine su u Bosni. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U srijedu, 11.12.2019., u Bosni oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom sunčano. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.