Apel Crvenog križa Federacije BiH: Pomozimo Albaniji

by admin2
| 20:00

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine pokrenuo je akciju za pomoć stradalim u zemljotresima koji su pogodili Albaniju. Svoj doprinos svako zainteresovan može dati uplatom na žiro račun Crvenog križa FBiH 161 0000 0008 50119, kod Raiffeisen Bank d.d. BiH, sa naznakom „Pomoć stanovništvu Albanije“ ili pozivom na humanitarni broj 090 291 032 kojim će biti donirane dvije KM.

Crveni križ FBiH je, obzirom na ozbiljnost vanredne situacije u Albaniji, u duhu solidarnosti, a na osnovu obavezujućih zakona, pokrenuo kampanju za pomoć nastradalom stanovništvu u Albaniji kao i kolegama u Crvenom križu Albanije koji neumorno rade na terenu ublažavajući patnju i pružajući pomoć ugroženom stanovništvu. Novac prikupljen na ovaj način biti će odgovori na apel Crvenog križa Albanije za pomoć stradalima.

Iz Crvenog križa podsjećaju da od 26. novembra 2019. godine, podrhtava tlo pod naletom razornog potresa u zemljama Jugoistočne Europe s epicentrom u Albaniji, posebno u glavnom gradu Tirani i u Draču. Tokom minulih dana iz sata u sat pristizale su vijesti o pogibiji i stradanju ljudi i njihove imovine.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti direktno Crvenom križu Federacije BiH, koji se nalazi na adresi Nedima Filipovića 9, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

(Tuzlainfo.ba)