Porezna uprava Federacije BiH : Poziv poreznim obveznicima

by admin2
| 18:01
  •  
  •  
  •  
  •  

Porezna uprava Federacije BiH uputila je danas poreznim obveznicima poziv da do 31.12.2019. godine podnesu porezne prijave i plate porezne obaveze, u skladu sa zakonom.

Na taj način neće biti izloženi riziku od izricanja kazni, i to za neplaćanje poreza na dobit do 100.000 KM, za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5.000 KM, kao ni riziku plaćanja kamate po stopi od 0,04 posto dnevno, odnosno na godišnjem nivou 14,6 posto.

Porezna uprava želi djelovati preventivno, a ne represivno. Njen cilj je da svaki porezni obveznik ispunjava zakonom propisane obaveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, da prijavi svakog radnika i za svaku uslugu izda račun.

Najbolji i najsigurniji način poslovanja je blagovremeno izvršavanje obaveza i poslovanje u skladu s poreznim i drugim važećim propisima.

Plaćanjem poreznih obaveza poslodavac dobija zadovoljnog radnika koji može da ostvari svoja prava iz penzijskog i invalidskog, zdravstvenog i osiguranja za slučaj nezaposlenosti, a zadovoljni radnik daje najbolje rezultate, saopšteno je iz Porezne uprave Federacije BiH.


(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.