Podizanjem zastave BiH na brdu Hum u Sarajevu počelo obilježavanje Dana državnosti

by nedim
| 9:41
  •  
  •  
  •  
  •  

Ceremonijom podizanja zastave Bosne i Hercegovine na brdu Hum, jutros je u Sarajevu počelo obilježavanje Dana državnosti BiH.

Svečanosti su prisustvovali član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i drugi zvaničnici.

Prisutnima se, kako javlja N1, obratio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović poručivši da će doći da kada će se ovaj praznik slaviti u svim krajevima Bosne i Hercegovine. U svom obraćanju on je naglasio su izjave Milorada Dodika koje su prethodile ovom prazniku – anticivilizacijske.

Dan državnosti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bit će obilježen nizom aktivnosti. U 9 sati je je položeno cvijeća kraj Vječne vatre, a zatim i polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima u 9.30 sati na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika nezavisne Republike BiH Alije Izetbegovića.

U 10.00 sati će delegacije su posjetile Veliki park i Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a zatim i Spomen-park Vraca.


(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.