Porezna uprava FBiH: Zapečaćeno 47 objekata, izrečene kazne od 351.050 KM

by nedim
| 21:23
  •  
  •  
  •  
  •  

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH danas su nastavili sa brzim kontrolama i na cjelom području FBiH do 18 sati su izvršili 291 brzu kontrolu. Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika na crno.

U ovim kontrolama do 18 sati inspektori Porezne uprave su otkrili ukupno 53 neprijavljena radnika, 85 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, devet objekata koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 17 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 47 objekata i u 153 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 351.050 KM, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Aktivnosti se nastavljaju sutra i u narednim danima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima, navodi se.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.