Udruženje pedijatara u BiH: Osuda napada na kolegu Hasanbegovića

by admin2
| 14:10
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruženje pedijatara u Bosni i Hercegovini osuđuje napad na zdravstvene profesionalce, kao i napad na prof. dr. Edu Hasanbegovića koji se dogodio 12. novembra u prostorijama Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo – navodi se u saopštenju ovog Udruženja.

– Takav odnos prema kolegi pedijatru je nedopustiv naročito iz razloga što je riječ o napadu na radnom mjestu. Zdravstveno osoblje radi jedan od najtežih i najodgovornijih poslova i  mora imati obezbjeđene uslove za siguran i neometan rad.

Uz potpuno uvažavanje svih principa o pravima pacijenata i uz želju da pokažemo razumjevanje za strah roditelja i njihovu želju da zaštite interese svog bolesnog djeteta, moramo istači da je učinjen ozbiljan prijestup i da se nadamo  da će ovaj čin podstaći  kreatore politika da se ozbiljnije pozabave zaštitom interesa ljekara, ali i ostalog medicinskog osoblja.

Udruženje pedijatara u Bosni i Hercegovini pruža podršku prof. dr. Edi Hasanbegoviću i apelira na sve mjerodavne institucije kako bi se zaštita osoblja, ali i pacijenata podigle na višu razinu – ističe se u saopštenju koje potpisuje predsjednica Udruženja pedijatara u BiH prof. dr. Fahrija Skokić.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.