FHMZ: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend ?

by admin2
| 9:16
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća na području Hercegovine. Vjetar prijepodne slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Jačanje juga u drugoj polovini dana. Od večernjih sati i tokom noći na subotu izgledni su i olujni udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U subotu, 16. novembra, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito. Jače padavine na području Bosanske krajine. Slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. U ranim jutarnjim satima su izgledni i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje i do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

Posljednjeg dana vikenda, 17. novembra, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito. Prijepodne slabija kiša na području Bosanske krajine, Hercegovine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak jače padavine u većem dijelu zemlje, osim na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno olujni udari juga su mogući od Krajine preko dijela centralne Bosne, jugozapada Bosne i Hercegovine. U večernjim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, saopšteno je iz FHMZBiH.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.