Velika pobjeda bh. košarkašica: Zmajice slavile protiv favorizovane Rusije

by nedim
| 16:57

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, u odličnoj košarkaškoj predstavi odigranoj u ruskom Orenburgu, pobijedila je domaću selekcije Rusije u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa konačnih 69:70.

Naša selekcija je bolje otvorila utakmicu pa su nakon prve četvrtine imali pet poena prednosti. Ruskinje. koje su prije utakmice slovile kao veliki favorit, su udrugoj dionici utakmice uspjele preokrenuti rezultat te na poluvrijeme otići sa +7.

U nastavku su košarkašice BiH preuzele inicijativu. Selekcije su se izmjenjivale u vodstvo, a na kraju su bolje bile košarkašice BiH koje su dramatičnoj završnici sa mnogo preokreta slavile zasluženu pobjedu.

Najbolja u redovima BiH bila je Jonquel Jones igračica rodom sa Bahama ali sa bh. pasšem, koja je ostvarila double-double učinak od 29 poena i 16 skokova. Odlična je bila i Marica Gajić, koja je ubacila 17 poena i imala šest skokova. 

U okviru naše grupe večeras se sastaju Švicarska i Estonija. BiH sa Švicarskom igra utakmicu drugog kola, a ovaj meč je na rasporedu u nedjelju u Sarajevu.

(TI)