Milanović napao Amerikance zbog sankcija Čavari i rekao da će ga Hrvatska zaštititi

by Tuzla Info
| 17:16

Predsjednik Zoran Milanović rekao je da je uvođenje američkih sankcija predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari “bahato teroriziranje legitimnog predstavnika hrvatskog naroda” te da ga Hrvatska treba zaštititi.

 

Američko ministarstvo finansija u ponedjeljak je na popis sankcioniranih dužnosnika u Bosni i Hercegovini dodalo člana HDZ-a BiH Marinka Čavaru i ministra zdravlja Republike Srpske Alena Šeranića iz SNSD-a s objašnjenjem da su “slijedili etnonacionalističke i političke agende na račun demokratskih institucija i građana BiH”, te potkopavali Dejtonski mirovni sporazum.

Dan kasnije Milanović je saopćenjem to prozvao “bahatim teroriziranjem legitimnog predstavnika hrvatskog naroda u BiH” kojem Hrvatska “mora pružiti svu potrebnu zaštitu”.

Obrazloženje tih sankcija, poput tvrdnji da Čavara podriva Dejtonski sporazum, “politički je nepismeno i baš cinično jer je u podrivanju slova i duha” tog sporazuma “svoje prste imala i još ima i američka diplomatija”, s visokim predstavnicima za BiH, nastavio je hrvatski predsjednik, prenijela je Hina.

 

“Ako ko brani dejtonski Ustav BiH i istinski demokratske procese – koji podrazumijevaju legitimno biranje i predstavljanje u tijelima vlasti – onda su to predstavnici Hrvata u BiH kojima međunarodni tutori već godinama kroje budućnost bez da ih se išta pita, a sada im još prijete i sankcioniraju ih”, zaključio je Milanović.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.