Vučić: U Davosu sam ukazao na drugačije viđenje situacije u BiH

by Tuzla Info
| 13:57

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je danas u Davosu razgovarao s brojnim svjetskim dužnosnicima iskreno i otvoreno te ukazao na drugačije viđenje situacije u BiH od većine nazočnih.

“U biti, bio sam iskren, otvoren, govorio o problemima, ukazao na drugačije viđenje situacije u BiH od većine prisutnih, kao i različita stajališta u odnosu na Albina Kurtija”, kazao je Vučić i dodao kako ne može otkrivati detalje sa sesije pod nazivom “Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu”, zbog pravila, ali je ukazao da su na skupu iznijeli potpuno različite vizije o budućnosti Balkana.

Prema njegovim riječima, dominantna tema bila je Ukrajina, Rusija i ruski utjecaj na regiju, prenosi Radiotelevizija Srbije.

“Teška rasprava o budućnosti zapadnog Balkana s europskim i regionalnim liderima na Svjetskom ekonomskom forumu”, naveo je prethodno Aleksandar Vučić svom Instagramu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, a taj susret ocijenio kao “vrlo kratak”.

Odgovarajući na upit novinara o tome kako je protekao susret s hrvatskim premijerom Plenkovićem, Vučić ja kazao da je hrvatsko ponašanje primjer kako mnogi u EU misle da zbog EU puta mogu Srbiji određivati što smije ili ne raditi, ali da neće podilaziti hrvatskoj politici.