Vučić i Dodik, rame uz rame: Budućnost srpske politike u nezavisnosti

by nedim
| 17:59
Iako bh. javnost i na najmanje naznake naivno želi povjerovati u distanciranje Aleksandra Vučića od Milorada Dodika, to se u praksi nije nikada desilo.

Ne samo da distanciranja nema, nego ja sasvim očigledno da niti jedan Dodikov potez ne prolazi bez Vučićevog odobrenja, a vrlo vjerojatno i kreacije.

Dvojac je danas skupa u Beogradu na obilježavanju Dana državnosti Srbije, gdje je Vučić uručio i ordenje predsjednici RS Željko Cvijanović.

– Danas da je veoma u današnjim okvirima i vremenu reći da je budućnost srpske politike u tome da odluke donosimo nezavisno, samostalno, bez pritiska i uticaja spolja, da vodimo računa o interesima našeg naroda, naših građana, naše zemlje i regiona u kojem živimo, a ne o ličnim interesima ili nekih drugih koji nikad Srbiji i našem narodu nisu želeli dobro – poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Mi danas jesmo bastion slobode i nezavisnosti, ali i garant mira na ovim prostorima, svjesni njegove vrijednosti, željni trajanja i zajedničkog života, dobrog komšijskog odnosa sa svima koji nas okružuju – poručio je on.

Vučić je rekao da je upravo u toj jaruzi krenula na put slobode zahvaljujući kojem Srbija danas ne duguje nikome ništa osim sebi i svojoj budućnosti.

– Taj dug koji su nam ostavili svi ustanici Karađorđe, Sinđelić,. . . otplaćujemo svakodnevno čineći Srbiju ljepšom. I svaki naš novi put, bolnica i fabrika koju podižemo je svojevrsna otplata kamate na njihove snove i žrtvu. Uprskos lomu kao krajnjem rezultatu Prvi srpski ustanak pokazao je da je Srbija oslonjena na sebe, samo na sebe i da može da bude potpuno slobodna i funkcionalna država – istakao je on, pišu Vijesti.ba.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.