Bečić se ne miri sa smjenom: Narode Crne Gore, spremaj se…

by nedim
| 20:39

Lider Demokrata Aleksa Bečić, koji je smijenjen sa funkcije predsjednika Skupštine Crne Gore, poručio je na protestnom skupu u Podgorici, da se večeras niko nije okupio zbog fotelja, nego da bi branio izbornu volju građana.

On je u obraćanju okupljenima istakao da se ovih dana ujedinila Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu i prevaru.

“Mi smo večeras ovdje da branimo izbornu volju 208.000 ljudi, da se suprotstavimo povratku na vlast onih koji su nas decenijama pljačkali, dijelili, zaduživali. Branimo minimalnu zaradu od 450 eura, druge povećane zarade 20 i 30 posto što se nije desilo nikada prethodnih decenija, branimo naknade majkama, dječije dodatke, minimalne penzije”, rekao je Bečić.

On je rekao da će nova manjinska vlada zavisiti od volje DPS-a. “Neće moći da kažu ni dobar dan bez amina DPS-a”, poručio je Bečić.

Bečić je dodao da hoće “da ovo riješi narod”.

“Ako se ne plaše naroda zašto ne prihvate našu ponudu da vratimo fotelje narodu? Zahtijevamo raspisivanje lokalnih izbora u Podgorici, Baru, Pljevljima, Bijelom Polju i drugih desetak opština, vanrednih parlamentarnih izbora. Ne mogu pobjeći od suda naroda. Ubijeđen sam u veliku pobjedu na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima. Narode Crne Gore, spremaj se za izbore”,  poručio je Bečić.

Bečić je novo okupljanje zakazao za narednu srijedu i nakon govora pozvao okupljene da prošetaju ulicama Podgorice.

Građani su se večeras okupili kod hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici na poziv Demokratske, Ujedinjene i Prave Crne Gore.

Demokrate su pozvale pristalice i građane da im se pridruže zbog očuvanja izborne volje sa posljednjih parlamentarnih izbora u avgustu 2020. godine, a nakon smjene Bečića sa funkcije predsjednika Skupštine Crne Gore.