Milanović: Bošnjaci kupuju vrijeme, bliže se izbori i ponovo žele izabrati Hrvata

by Tuzla Info
| 10:15

Bošnjačke stranke ohrabruje se da idu đonom na Hrvate, rekao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović optuživši međunarodnog predstavnika da svojom izjavom o održavanju izbora bez obzira bude li dogovora ili ne, omalovažava Hrvate.

Milanović je ponovo kritikovao izjavu visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH Christian Schmidta koji je najavio u petak da će se izbori u BiH održati najesen bez obzira na ishod pregovora o izmjenama izbornog zakona.

Zapitao je kakva je svrha pregovora vođenih u Neumu za vikend, koji su završili bez dogovora, ako prije njih predstavnik Schmidt daje ovakve izjave.

“Bošnjačke stranke se ohrabruje da idu đonom na Hrvate. Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne postoji, kao ni bez Srba”, izjavio je Milanović novinarima u Zagrebu.

Predsjednici međunarodne zajednice, ni štete ni koristi, dodao je on te je optužio hrvatsku vladu u Zagrebu za nečinjenje.

“Oni su saboteri, oni ne žele poduzeti ono što im je u moći. Bošnjaci ovakvim otezanjem, nedogovorom, kupuju vrijeme, bliže se izbori i normalno, hrvatske predstavnike će izabrati Bošnjaci”, izjavio je Milanović, prenio je Klix

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.