Milanović u posjeti Kosovu: Ovdje se osjećam sigurno!

by nedim
| 15:55

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravi u zvanićnoj posjeti Kosovu gdje se sastao s predsjednicom te države Vjosom Osmani.

Nakon sastanka u uredu predsjednika Osmani i Milanović zajedno su se obratili javnosti.

“Meni je Kosovo je draga država. Nisam ovdje da napokostim Beogradu ili bilo kome trećem. Kosovo ima vibrantnu demokraciju”, rekao je Milanović i dodao kako bi se Kosovo vrlo brzo moglo pridružiti međunarodnim organizacijama jer u državi nema podijeljene lojalnosti.

Ističe da je zapanjiva razina neznanja o Kosovu u zemljama Europe.

Komentirao je i naoružavanje u regiji. Milanović kaže kako onaj ko se naoružava radi to zbog svojih unutarnjih političkih potreba.

“I Hrvatska je sad kupila borbene sustave koji su zaista obrambeni, ma da svako ko se naoružava, kakva god bila istina, tvrdi da se naoružava samo da bi se obranio. Istina nije takva uvijek, u Hrvatskom slučaju je, jer naprosto je vidljivo što radimo, a što ne”, rekao je Milanović i dodao kako smo članica NATO-a i da je naša sigurnost jamčena i bez aviona.

Milanović kaže kako se i Srbija naoružava i da ima veći budžet od Hrvatske, ali kaže da ne vidi sigurnosnih problema, javlja Dnevnik.hr.

Milanović kaže i kako je interes Srbije za ulazak u EU hipotetski jer se na tom polju ništa ozbiljno ne radi. Ističe da Srbija mora sama odlučiti što želi.

Novinari su Milanovića pitali o putovanju BiH koji je otkazao jer se nije osjećao sigurno i upitali osjeća li se sigurno na Kosovu.

“U BiH nisam otišao iz sigurnosnih razloga, bez preciziranja. Mogu reći da nisam otišao iz sigurnosno-organizacijskih razloga”, rekao je i dodao da se radi o nizu stvari s obzirom na etnički sastav tog prostora pa je donio odluku da neće putovati. Da se radilo o nekom drugom dijelu BiH, otišao bi.

“Ovdje se osjećam sigurno”, rekao je Milanović i dodao kako je sigurnost u Hrvatskoj na visokoj razini, a Zagreb je među najsigurnijim gradovima u Europi.

Za Kosovo kaže da je predvidiva država jer se zna što se od politike može očekivati. “Država s kojom znaš na čemu si”, rekao je Milanović i dodao kako se nada da se će problem na sjeveru Kosova što prije riješiti.

Milanović je komentirao procijepljenost na Kosovu i rekao da je impresioniran jer je veća nego u Hrvatskoj. “I to pokazuje da ovdje postoje vrline koje Europa uopće ne razumije”, rekao je.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.