Srebrenik: SDA izgubila većinu, Anto Marković predsjedavajući OV

by nedim
| 20:13
  •  
  •  
  •  
  •  

Foto: Arhiv

Nakon što je načelnik Opštine Srebrenik Nihad Omerović istupio, “zaledio” ili prestao biti načelnik ispred SDA, ova stranka je izgubila i nadmoć u zakonodavnoj vlasti.

Po odlasku doktora Ibrahima Zukića u Parlament FBiH, na mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća je stigao njegov zamjenik Edis Kavgić a od jučer i Anto Marković u ime Nezavisne liste.

Za Markovića je glasalo 15 vijećnika a za njegovog protukandidata Harisa Mehmedovića 9 dok su tri listića bila nevažeća.

– Hvala na povjerenju. Neću se posebno obraćati. Smatram da ovakvim načinom biranja nismo poslali lijepu sliku Srebrenika s ovog Vijeća, kazao je Marković.

Uprkos protestovanju predsjednika kluba vijećnika SDA Nirmela Muratovića, Komisija za imenovanje je utvrdila da je izbor Markovića legitiman.

Podsjetimo, na posljednjim lokalnim izborima, SDA je bila ubjedljiv pobjednik, te je imala načelnika i većinu u Opštinskom vijeću. Trenutno je bez većine jer je nekoliko SDA-ovih vijećnika istupilo iz ove stranke i formiralo samostalne klubove. S druge strane načelnik Nihad Omerović je SDA-ove savjetnike razriješio dužnosti a imenovao SDP-ove s kojima je od skora u koaliciji. 

Sada slijedi smjena svih direktora i upravnih te nadzornih odbora, a raspodjela pozicija je već dogovorena – piše pressing.ba.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.