Prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana?

by nedim
| 10:17
  •  
  •  
  •  
  •  

Prema prognozi FHMZ-a, danas se u Bosni očekuje umjereno oblačno, a u Hercegovini nešto više oblačnosti u jutarnim satima, a tokom dana malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni, slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jak vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom dana, vjetar će i oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje od 5 do 9 stupnjeva. 

PROGNOZA VREMENA ZA 25.02.2019 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u centralnim i istočnim područjima. Vjetar uglavnom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Umjeren vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -1, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu zemlje od 8 do 11 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.02.2019 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlima i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 11 do 15 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.02.2019 (Srijeda)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.