Saša Magazinović o saopštenju: Nisam dobio nikakav zahtjev od SDP-a TK

by admin2
| 11:38
  •  
  •  
  •  
  •  

SDP BiH ostat će u opoziciji, a drugačiju odluku može donijeti samo vrh stranke, ocjenjuje predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović – piše list Oslobodjenje.

Komentirajući saopštenje Kantonalne organizacije SDP-a u Tuzlanskom kantonu, od 15. februara 2019. godine, u kojem se sugerira Predsjedništvu i Glavnom odboru SDPBiH da „u slučaju blokade političkih procesa i nemogućnosti formiranja Vlade Tuzlanskog kantona još jedanput razmotre specifičnu društveno-političku situaciju u TK i u skladu s tim donesu adekvatne odluke“, Magazinović tvrdi, da do trenutka snimanja intervjua, takav zahtjev zvanično nije dobio.

– U trenutku kada mi razgovaramo (ponedjeljak, 18. februara), ja takav zahtjev nisam dobio. Nešto o tome sam vidio u medijima, i ne sporim. Tačno je da je Kantonalna organizacija bila prije, a evo i sada, za razgovor i uspostavu vlasti. Međutim, treba znati, a mi smo kao članovi Glavnog odbora upoznati o tome na sjednici da je naša gradska organizacija u Tuzli donijela svoj stav, da su oni protiv. Čini mi se da je 110 članova općinske organizacije prisustvovalo sjednici. Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je protiv, bivši gradonačelnik Bešlagić (Selim op.a.), čovjek koji je ostvario rezultat veći nego SDP, Denis Bećirović je protiv. Naša organizacija u Doboj Istoku je protiv. Dakle, ima u tu različitih razmišljanja, ali poštujemo stav većine. Glavni odbor je donio odluku kakvu je donio, i on je može promijeniti, tvrdi Magazinović.

(TI/Oslobodjenje.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.