“Burek, Burek, Бурек”: Otvoren literarni konkurs – Kako srednjoškolci vide multikulturalnu BiH?

by nedim
| 6:41
  •  
  •  
  •  
  •  

Mreža savjeta/vijeća učenika BiH (mreSVUBiH) pruža priliku svim srednjoškolcima da pokažu šta nas u Bosni i Hercegovinu spaja osim bureka i pritom budu nagrađeni.

mreSVUBiH, ujedinjeno tijelo svih savjeta i vijeća učenika u BiH objavljuje konkurs simboličnog naziva „Burek, Burek, Бурек“ s ciljem motivisanja srednjoškolaca da energiju i fokus usmjere na one stvari koje ih spajaju a prisutne su u njihovoj svakodnevnici.

Burek koji se jede u svakom gradu u Bosni i Hercegovini može biti samo sa mesom, nikako sa sirom. Mreža savjeta/vijeća učenika poziva mlade da kroz fotografiju, videozapis, literarni rad ili neki drugi kreativni izražaj prikažu šta nas to još u Bosni i Hercegovini spaja pored bureka.

Deset najboljih radova bit će nagrađeno, a pored nagrada najbolji će prisustvovati mirovnom kampu mreSVUBiH-a gdje će imati priliku svoju viziju multikulturalne BiH predstaviti mladima iz cijele države.

Konkurs „Burek, Burek, Бурек“ traje do 28. februara. Srednjoškolci svoju prijavu mogu poslati na email: mresvubihkonkurs.burek@gmail.com uz sljedeće informacije: Ime i prezime, škola, razred i kontakt telefon.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.