U jeku sinoćnjih protesta u Beogradu: Vulin ostavio cvijet ispred murala Ratku Mladiću

by nedim
| 7:45

Sinoć se na trgu Nikole Pašića u Beogradu zbog privođenja aktivistkinje Aide Ćorović okupilo se nekoliko desetaka građana sa transparentom “mural mora pasti”, tražeći da se ukloni mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću koji se nalazi u Njegoševoj ulici u Beogradu.

Aktivisti su se mirnom šetnjom sa trga Nikole Pašića uputili ka mjestu gdje se nalazi mural Ratku Mladiću, ali ih je u blizini murala, sačekao kordon policije i spriječio ih da nastave šetnju.

Tamo su bile i pristalice Ratka Mladića, koji su preko kordona policije gađali okupljene građane daskama i jajima, javila je reporterka Nove.rs sa protesta u Beogradu.

U jeku protesta sinoć se ispred murala ratnog zločinca Ratka Mladića se pojavio i ministar policije Srbije Aleksandar Vulin i tamo ostavio cvijet, čime je poslao jasnu poruku kakvu politiku zastupa Vlada Srbije čije član.

Mnogi su osudili ovaj čin Vulina na društvenim mrežama uz poruke da nema sramotnijeg čina od tog da Vulinova policija čuva mural ratnog zločinca te su time kako kažu “poistovijetili državu s ratnim zločinima”.