Tragedija na setu: Glumac Alec Baldwin ubio ženu i ranio režisera

by Tuzla Info
| 8:01
  •  
  •  
  •  
  •  

Velika tragedija dogodila se na snimanju filma u Novom Meksiku kada je svjetski poznati glumac Alec Bladwin (68) pucao iz rekvizita i pritom navodno slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu (48).

Nesreća se dogodila na snimanju vestern filma Rust (Rđa), na ranču Bonanza Creek, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fea.

Hutchins (42) je prebačena helikopterom u sveučilišnu bolnicu New Meyico u Albuquerque gdje je preminula, a Souza je kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, radi saniranja povreda.

Halyna Hutchins (42) je preminula od prostrijelne rane, Ubihjena je u improvizovanoj crkvi na setu.

 

Rođena u Ukrajini 1979. godine, a odrastala u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu.

 

Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo prije nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

 

Kasnije se preselila u Los Angeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015. Godine 2018. bila je snimatelj u laboratoriji 21st Century Fox DP, a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvijezda u usponu časopisa American Cinematographer.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.