Vučić: Srbija će podržati sve što se dogovore tri naroda u BiH, ali u skladu sa Dejtonom

by Tuzla Info
| 13:16
2302 vucic
  •  
  •  
  •  
  •  

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Aleksincu da je zvanična politika Beograda u vezi sa BiH bila i bit će da podržava poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Sve što je u skladu sa Dejtonom podržat ćemo, sve što je suprotno Dejtonu nećemo. Sve što se dogovore tri konstitutivna naroda podržat ćemo, a sve što je suprotno tome – nećemo podržati”, rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje kako gleda na to što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će Republika Srpska ponovo imati svoju vojsku.

On je naglasio da krug novootvorenog pogona kompanije “Magna” u Aleksincu nije mjesto za komantarisanje velikih regionalnih tema, a da je za Srbiju najvažnije da čuva mir i bezbjednost, jer bez toga nema investitora, prenosi Klix.

“Neće nam niko doći ovdje u Aleksinac. Neće nam niko doći nigdje ukoliko ne sačuvamo mir i stabilnost. I poštujemo integritet BiH onako kako poštujemo integritet Republike Srpske u okviru BiH i baš u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, ako hoćete i Ustavom BiH čiji je sastavni dio Dejtonski mirovni sporazum”, rekao je Vučić.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.