U Gradačcu po kratkom postupku: Fudbaler čestitao neustavni Dan RS i dobio otkaz!

by nedim
| 19:48

Upravni odbor NK Zvijezda Gradačac održao je sastanak povodom objave kapitena ovog kluba Dejana Popovića, koji je putem svog profila čestitao dan Republike Srpske.

Popović postupak odmah je osuđen od strane kluba te je najavljeno da će biti sankcionisan, a danas je stigla i konačna potvrda toga.

Kako piše Sport1 Popovićev će ugovor biti raskinut, te će on biti slobodan da pronađe novu sredinu, a iz kluba su poručili da ni ubuduće neće tolerisati ovakve i slične ispade svojih fudbalera.

“Nikoga nisam uvrijedio. Ja sam iz Republike Srpske, svoje volim, a tuđe poštujem. Već par godina igram van svog grada, igrao sam i u hrvatskim i u drugim klubovima, nisam problematičan, niti sam ja ikad bio problem. Da imam bilo kakav problem ili da kod mene postoji bilo kakva nacionalistička mržnja ne bih bio ni minut, a ne već neko duže vrijeme u klubovima u Federaciji. U Čapljini sam proveo godinu i po, nisam imao nikakav problem, u Gradačcu sam nakon dva mjeseca postao kapiten, i to isključivo zbog svojih igara, ni zbog čega drugog”, rekao je Popović, do danas kapiten prvoligaša iz Gradačca.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.