Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija BiH igra protiv Latvije

by admin2
| 19:28

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija BiH sutra u Jelgavi protiv domaće Latvije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Selekciji je u ovom meču neophodna pobjeda kao i u posljednjem susretu u srijedu u Lukavcu protiv Rumunije.

U kvalifiakcijskoj rundi koja će se odigrati po sistemu domaćih i gostujućih utakmica (dvostruki bod sistem) učestvovati će ukupno 24 reprezentacije razvrstane u 6 grupa, po 4 reprezentacije u svakoj. Seniorke BiH našle su se u grupi F sa reprezentacijama Rumunije, Španije i Latvije.

Seniorke BiH u grupi F, do sada su odigrale četiri utakmice. Pobjedile su reprezentacije Rumunije i Latvije, dok su u oba puta izgubile od reprezentacije Španije.

Na tabeli seniorke BiH se nalaze na trećem mjestu sa osvojenih 5 bodova. Reprezentacija Španije zauzima prvo mjesto sa osvojenih 10 bodova, druga je reprezentacija Rumunije sa osvjenih 9 bodova i posljednja je reprezentacija Latvije bez bodova.

Plasman u finalnu rundu Evropskog prvenstva 2019. godine obezbijediti će prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz 6 grupa.

Utakmica Latvija – BiH igra se sutra od 18 sati, dok će meč u Lukavcu u srijedu protiv Rumunije početi u 17 sati.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.