Patrijarh srpski Porfirije: Postojanje i napredak RS je djelo pravde

by nedim
| 21:57
  •  
  •  
  •  
  •  

Patrijarh srpski Porfirije rekao je večeras na otvaranju manifestacije Dani RS u Srbiji da je stvaranje, postojanje i napredak RS djelo pravde, kao i međunarodnog prava i konsenzusa, a da je za hrišćane pravedno ono što je utemeljeno na istini.

Patrijarh Porfirije je podsjetio na patrijarha Irineja.

– Mnogo puta sam sa njim razgovarao o važnosti očuvanja, napretka i svakog prosperiteta Republike Srpske i o saradnji Srpske sa Srbijom i drugim zemljama u okruženju, kao i o saradnji Srpske sa Rusijom, Grčkom, ali i Hrvatskom, Crnom Gorom i svim zemljama zapadnog svijeta sa kojima dijelimo hrišćanske i sveopšte civilizacijske vrijednosti – naveo je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je istakao da srpski narod i dalje, uprkos propagandi i različitim projektima, zna šta je porodica u kojoj se na hrišćanskim temeljima vaspitavaju mladi naraštaji.

– Gostoljublje, pomoć svakome ko je u nevolji, poštovanje prema svim ljudima, narodima i pripadnicima drugih vjera, poštovanje slobode izbora, ali i prije i poslije svega briga za sopstvene slobode na načelima čojstva i junaštva. Sve su to hrišćanske, pravoslavne i svetosavske vrline – rekao je patrijarh.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.