BIHAMK: Magla na više putnih pravaca, duža čekanja na dva granična prijelaza

by nedim
| 8:35

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove – saopštavaju jutros iz BIHAMK-a.

Izdvajamo putne pravce Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Konjic-Mostar, Livno-Kupres, Livno-Drvar i Livno-Mrkonjić Grad, kao i dionice u dolinama rijeka Lašve, Bosne i Save.

Kolovoz je pretežno mokar, a na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja trenutno se bilježe na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta. Zbog predstojećih praznika, pojačan promet vozila tokom dana očekuje se i na ostalim graničnim prelazima, posebno na sjeveru i sjeverozapadu zemlje.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Bosanski Novi-Dvor.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od 24.12. od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH. 

(Tuzlainfo.ba)