Drugi najveći u BiH: U Živinicama otvoren novi hipermarket Bingo

by nedim
| 21:18

Od prehrambenih proizvoda, preko tekstila pa sve do tehnike i namještaja. Sve ovo, ali i još mnogo artikala možete pronaći u novom hipermarktu Bingo u Živinicama, koji je jučer svečano otvorio svoja vrata svojim vjernim kupcima.

Ovaj, sada već drugi najveći objekat u Bosni i Hercegovini već u prvom dani posjetilo je na hiljade stanovnika Živinica, ali i cijelog Tuzlanskog kantona.

“Ovo je za nas veliki korak i za sve naše poslovne partnere obzirom da je inače objekat u Živinicama jedan od naših najboljih objekata u našoj mreži tako da je ovo značajno ne samo za potrošače, uposlenike i kolege nego i za naše poslovne partnere zbog čega smo jako ponosni”, kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Baš u Živinicama je sve počelo prije 15 godina kada je u ovoj općini otvoren prvi Bingov hipermarket. Cjelokupan projekat novog hipermarketa Bingo još uvijek nije završen. Odmah slijedi i nastavak nadogradnje dodatnog objekta koji će se prostirati na oko 30 hiljada metara kvadratnih. Novi objekat će imati tri etaže i u kojima će se moći pronaći butici poznatih domaćih i svjetskih brendova, ali i restoran i moderno uređena dječija igraonica. Završetak gradnje novog tržnog centra u Živinicama očekuje se u maju 2019. godine. A kada se kompletan projekat završi bit će zaposleno ukupno oko 400 radnika. U tome se, kaže načelnik općine Živinice, ogleda značaj novog Bingovog objekta za cijelu općinu.

“Ovakav jedan objekat će brendirati općinu Živinice i mi ćemo postati centar okupljanja jedne regije i ta vrijednost koju dobijamo je u tome što ćemo postati prepoznatljivi kao i sam brend Bingo”, kazao je Samir Kamenjaković, načelnik općine Živinice.

Osim što su zadovoljni cjelokupnom ponudom koja se trenutno prostire na oko 7000 kvadratnih metara, Živiničani su oduševljeni i savremeno uređenom garažom koja broji oko 200 parking mjesta. Kažu, sada konačno svoju kupovinu mogu obavljati u miru kada znaju da je njihov limeni ljubimac na sigurnom.

U ovom hipermarketu možete pronaći i proizvode vrhunskog kvaliteta, kako stranih tako i domaćih proizvođača. Kupci od sada mogu birati i najbolje delikatese, a odmah pored odjela sa voćem i povrćem mogu pronaći i kvalitetne pekarske proizvode. Svoj kutak u novom Bingu sada imaju i oni koji vole šoping. Čitav jedan dio posvećen je tekstilu u kojem kupci mogu pronaći odjeću i poznatih brendova i to po cijenama prihvatljivim našem tržištu.

Obzirom da se bliže i praznici, u novom Bingovom hipermarketu možete pronaći različit novogodišnji nakit za vaš dom. Svoj kutak u Bingu imaju i naši najmlađi za koje možete pronaći bogat izbor igračaka. Osim toga, dostupan je i veliki izbor novogodišnjih paketića kojem će se djeca zasigurno obradovati.

Da se Bingo zaista brine o najmlađim i posebnu pažnju poklanja svoj djeci, pokazuje i zajednička akcija darivanja simboličnog naziva „Kada gledamo srcem biramo dobro“ koju Bingo provodi u saradnji sa organizacijom World wision BiH. Tako će upravo zahvaljujući Bingu novogodišnje paketiće dobiti 500 mališana iz socijalno ugroženih porodica u pet bh. gradova Kalesija, Doboj, Kakanj, Zvornik i Breza.

(TI/RTV Slon)