Prognoza: Danas snijeg, kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana?

by nedim
| 6:48

Prema prognozi FHMZ-a danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni, a ponegdje i sa kišom koja se može i lediti u dodiru sa tlom, te kišom u Hercegovini.

Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, jugozapadnim i sjevernim područjima Bosne. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 2 do 10, na sjeverozapadu Bosne od 10 do 20 cm. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu od 4 do 9 stupnjeva. 

PROGNOZA VREMENA ZA 15.12.2018 (Subota)., oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu Bosne i kišom u Hercegovini. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većem dijelu Bosne, od 5 do 15, u centralnim i istočnim područjima lokalno od 25 do 30 cm. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -4 do 0, na jugu do 7 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 16.12.2018 (Nedjelja)., jutro pretežno oblačno, na istoku i jugoistoku Bosne sa snijegom, a u ostalim djelovima umjereno oblačno i bez padavina. U ostatku dana, u cijeloj zemlji, bez padavina i postupno razvedravanje. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od -3 do 2, na jugu od 3 do 7 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.12.2018 (Ponedjeljak)., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa kišom i sunježicom, u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini sa kišom, a u planinskim djelovima Hercegovine kiša može prelazit u susnježicu. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 4, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 7 stupnjeva.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.