Zasmetali mu Alija i Naser: Vulin bi da određuje šta se smije skandirati na utakmicama u Srbiji

by nedim
| 15:28

Kada navijači Novog Pazara viču “Vučiću pe***u”, to nije razlog za prekid meča, baš kao što skandiranje “Kosovo je pored Srbije”, ili “Alija, Alija, mi smo tvoja armija”, također, nije razlog za prekid utakmice, saopštava Aleksandar Vulin sa pozicije ministra unutrašnjih poslova.

“Skandiranje navijača Partizana “Nož, žica, Srebrenica” jeste, po mom dubokom uverenju, dovoljan razlog da se meč prekine, ali zašto skandiranje “Žuta kuća” nije dovoljan razlog za prekid meča? Zašto je skandiranje Ratku Mladiću dovoljan razlog za prekid fudbalske utakmice, a klicanje Naseru Oriću nije”, pita se danas Vulin.

On dodaje i to da organizator Superlige mora da odredi jasna pravila koja važe za sve i koja ne dozvoljavaju donošenje odluka pod pritiskom.

“Zato ću pozvati na sastanak direktora takmičenja da se i ovo pitanje reši. Pravila su ili ista za sve ili nisu pravila”, poručio je ministar policije nakon prekida utakmice između Novog Pazara i Partizana zbog skandiranja “Grobara” “Nož, žica, Srebrenica” i isticanja zastave s likom generala Ratka Mladića”, navodi Direktno.rs.