Oštrije mjere: Šta je od 1. augusta potrebno za ulazak u Njemačku?

by nedim
| 21:10
3103 njemacka test
  •  
  •  
  •  
  •  

Nove mjere koje građani moraju ispunjavati da bi od 1. augusta mogli ući u Njenmačku donijelo je Ministarstvo zdravstva Njemačke, a odnose se na testiranje kao i certifikate kojima će građani moći dokazati da su vakcinisani ili se oporavili od koronavirusa.

Prema novim mjerama, od 1. augusta 2021. godine sve osobe starije od 12 godina morat će predočiti važeći certifikat o tome da li su negativni na koronavirus, da li su prebolovali koronavirus ili su vakcinisani protiv ovog virusa.

Iako su se ovi certifikati do sada odnosili samo na građane koji u Njemačku dolaze avionom, od 1. augusta ove mjere važit će i za cestovni, željeznički i drugi saobraćaj. Dakle, od sada će se ovo pravilo primjenjivati na sve vrste ulaska u Njemačku.

Kako se navodi na stranici Ministarstva zdravstva Njemačke, Savezna vlada se odlučila na uvođenje dodatnih mjera prilikom ulaska u zemlju kako bi se smanjio rizik od infekcija u ovoj državi.

Ministarstvo zdravstva Njemačke naglasilo je na zvaničnoj stranici kako brzi antigenski test jeste dovoljan i prema novim pravilima za ulazak u državu. Građani u Njemačku mogu ući s negativnim rezultatom PCR ili brzog antigenskog testa. U slučaju antigenskih testova, on može biti star najviše 48 sati, a PCR testovi 72 sata.

Kada je riječ o djeci mlađoj od 12 godina, prema novim mjerama Ministarstva zdravstva Njemačke nije potreban nikakav ranije navedeni certifikat za ulazak u Njemačku.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.